ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

OSVRT NA HODOČAŠĆE U POLJSKU

16.08.- 19.08.2011.

 

Odmah iza ponoći, 16.08.2011. grupa župljana, nas četrdeset i troje krenulo je na hodočašće u Poljsku, na čelu s našim župnikom Ivicom Puškadijom i vodičem Mijom Rakom, diplomiranim teologom.

Ispratili su nas takva kiša i pljusak, da smo uskakali u autobus, kao da nam je jedini cilj bio spasiti se od lošeg vremena. Naravno, cilj našeg putovanja bio je sasvim druge prirode i već na početku ovog izvješća mogu reći da je sasvim ispunjen.

Više...

CZESTOHOWA

KRAKOW  – BRATISLAVA

16.08.-19.08.2011.

 

1. dan

Polazak oko ponoći ispred župnog dvora. Vožnja autobusom visoke turisičke klase prema Poljskom nacionalnom Marijanskom svetištu Jasna Gora u Czestochowi – najpoznatijem poljskom marijanskom svetištu, koje je više puta pohodio pokojni papa Ivan Pavao II., a gdje se nalazi ikona crne Madone. Sveta Misa u svetištu. Razgled cijelog svetišta: Bazilika, Riznica, Arsenal, Zvonik… Mogućnost za zajednički Križni put i slobodno vrijeme za odmor, privatne pobožnosti, kupovinu… Smještaj u hotel.., večera, mogućnost večernjeg posjeta svetištu i prisustvovanje zatvaranju čudotvorne Marijine slike. Noćenje.

Više...

321. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Više tisuća vjernika iz župa grada Varaždina i okolice, te Međimurja sudjelovalo je 3. i 4. srpnja na 321. zavjetnom hodočašću u nacionalno marijansko svetište u Mariji Bistrici.

Zavjetnom hodočašću vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj tako su se i ove godine pridružile mnoge druge župe s područja biskupije koja 5. srpnja slavi 13. obljetnicu osnutka. Središnje zavjetno euharistijsko slavlje u crkvi na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke u nedjelju 4. srpnja predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s 20-tak svećenika, među kojima su bili rektor svetišta preč. Zlatko Koren, te župnici župa grada Varaždina, između kojih i vlč. Ivan Žmegač, župnik župe sv. Josipa koja je ove godine preuzela organizaciju hodočašća.

Više...

HODOČAŠĆE U RIM

 

„Svi putovi vode u Rim!“ – tako je i nas trideset osmero pod vodstvom župnika  Ivice Puškadije i budnim okom vodiča Mije Raka, put odveo baš tamo – u Rim.

 

Najveći kršćanski blagdan – Uskrs – okruniti putovanjem u Rim, „Vječni grad“, pravi je blagoslov.

U ponedjeljak 5. travnja krenuli smo, započevši putovanje molitvom i pjesmom. Petnaestak sati vožnje autobusom, prava su sitnica u usporedbi s ljepotama koje su nas čekale. U sunčani Rim stigli smo u utorak u prijepodnevnim satima. Razgledavanje smo započeli u katakombama sv. Kaliksta, kroz koje nas je proveo hrvatski svećenik don Mato. Sve nas je oduševila kripta sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja. Nakon katakombi krenuli smo prema bazilici sv. Pavla izvan zidina. Posebno nas se dojmilo predvorje i pročelje ove, druge po veličini bazilike u Rimu. U ovoj veličanstvenoj bazilici naš je župnik služio svetu misu za nas. Nastavili smo put prema bazilici sv. Ivana Lateranskog. Već iz daleka ovo zdanje izgleda veličanstveno, no, tek kad uđete i izbliza možete vidjeti sva ta umjetnička djela koja prkose vremenu, shvatite da i tisuću riječi nije dovoljno da ih opišete. Polako smo završili razgledavanje i krenuli prema hotelu, koji se nalazi na obali Albanskog  jezera. Na suprotnoj strani istog jezera nalazi se papinska ljetna rezidencija Castel Gandolfo.

Više...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 105