ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Postovani vlc. Ivica i svi dragi zupljani,

„Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plecima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vjecni, Knez mironosni.“ Iz 9,5
gotovo zapocinjemo devetnicu pred blagdan Bozica i mi vama i svim vasim zupljanima saljemo najljepse cestitke mira i ljubavi iz lijepog i dalekog Kameruna.

Bozic – blagdan ljubavi Bozje koji nam daruje svog Sina blagdan je radosti za djecu. Zelim se zahvaliti svima vama a na poseban nacin djeci nase osnovne skole koja su uz svog ucitelja pokrenula cijelu akciju ljubavi. Trebali biste vidjeti djecu ovdje. U petak smo isli s malim Jardelom na kontrolu nakon operacije koju smo mogli platiti vasim darom. Djevojka koja je bila sa mnom rekla je:“Ovakvo nesto jos nisam vidjela, kako to dijete uopce zivi? – gledajuci dijete na odjelu. Samo veliki trbuh, noge i ruke kao mali stapici, disanje otezano, gotovo isprekidano, to je strasno za vidjeti. Tko zna hoce li moci prezivjeti?...“ Ona je dijete Kameruna i sa svojim su zupnikom pohadali bolnicu i bolesnike tako da joj to nije nesto novo, ali ovo neishranjeno dijete je bilo. Bolesti i siromastvo prate mnoge vase vrsnjake.
Neki mi je dan jedna uciteljica drzavne skole na sastanku svih odgajatelja i ucitelja cijelog grada i regije, a bilo nas je vise od dvije stotine, rekla:“Jedino sto mogu je - zapamtiti najbolje i najgore ucenike u razredu koji ima 167 ucenika.“ Moguce si mozete zamisliti sto biste i vi i vasi ucitelji ucinili s tako velikim brojem djece u jednom razredu koji nije puno veci od vaseg. Koliko god mi zeljeli oni ne mogu bolje raditi, a opet i opet djeca su ta koja stradavaju. Mnogo ih je koji ne znaju, a niti ce znati citati i pisati.
I ove cemo godine kao i dvije prosle, koliko sam ovdje docekati Novu Godinu uz malog Isusa u nasoj lijepoj velikoj crkvi koja je – dar crkve iz Nizozemske – crkvi Kameruna. Tu cemo zahvaliti za sve nebrojene milosti primljene u prosloj godini, za svu vasu dobrotu i ljubav. Ujedno cemo moliti blagoslov za novu godinu, blagosov srece i mira svima vama dragi – veliki i mali suradnici misija.
Draga djeco zahvalite malom Isusu za srecu pohadanja skole, dobre ucitelje i sve mogucnosti koje vam se pruzaju u nasoj lijepoj skoli. Zahvalite i molite za djecu koja to nemaju.
Hvala opcinskom poglavarstvu i svim udrugama koje su se ukljucile u darivanje.
Neka vas sve prati blagoslov malog Isusa
Zahvalne sestre Karmelicanke iz Kameruna
sestra Josipa Sprajc

link na slike

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 155