ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

HODOČAŠĆE LIJEPOM DOMOVINOM  HRVATSKOM

UDBINA – ZADAR – ŠIBENIK – SKRADIN – VISOVAC - MURTER – SPLIT – SINJ – KNIN, 16.-19. 08. 2016.

 

Na relativno malenom prostoru pod suncem svijeta… živi Hrvatska. Toliko ljepota i  raznolikosti možemo susresti koračajući njenim stazama. Komadić zemlje koji je Bog „za sebe sačuvao“ i nama darovao, trebamo ljubiti i čuvati. To ćemo najlakše učiniti ako je upoznamo. Domovino Hrvatska, „tebe je lako voljeti kao disati zrak“ kada nas dotakne ljepota tvojeg zelenila i mora, tvojih šuma, ravnica i dola…

1. DAN:  utorak 16.08. SVETI JURAJ NA BREGU – UDBINA – ZADAR - ŠIBENIK

Polazak u 5,00 ispred župne crkve u sv. Jurju na Bregu. Vožnja autocestom A 1 u smjeru Udbine. Po dolasku razgled Crkve Hrvatskih mučenika i okolice. Godine 1493. na Krbavskom polju ispod Udbine, oko 10 000 hrvatskih vojnika izgubilo je svoj život u borbi za domovinu. Sveta misa. Nastavljamo do Zadra. Šetnja Kalelargom do foruma, crkve sv. Donata, sv. Stošije, morskih orgulja. Slobodno vrijeme. Nastavak do Šibenika. Smještaj u pansion. Večera. Noćenje.

2. DAN: srijeda 17.08. SKRADIN – VISOVAC - ŠIBENIK

 

Doručak. Vožnja do Nacionalnog parka Krka. Vožnja brodom do otočića Visovac. Sveta misa. Povratak u Šibenik. Razgled povijesne jezgre s katedralom. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

 

3. DAN: četvrtak, 18.08. VODICE – MURTER - ŠIBENIK

Doručak. Vožnja do Vodica. Kratki razgled i predah za kavu. Nastavak vožnje do Murtera. Kratki razgled. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju i kupanje. U večernjim satima povratak u Šibenik. Večera. Noćenje.

 

4.DAN: petak, 19.08. SPLIT – SINJ - KNIN

Doručak.  Vožnja do Splita. Šetnja do katedrale sv. Duje. Šetnja povijesnom jezgrom, Dioklecijanovom palačom, obalom. Pauza.  Posjet Sinju i svetištu Gospe Sinjske. Po povratku posjet kraljevskog grada Knina, tvrđave i novo sagrađene crkve Gospa Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, posvećene 2015. godine. Povratak prema sv. Jurju na Bregu.

 

Cijena po osobi: 1600,00 KN

Cijena uključuje: tri polupansiona (noćenje,večera, doručak) u dvokrevetnim sobama, u pansionskom smještaju, ulaznice za NP KRKA (200 kn), prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, turističkog pratitelja tijekom cijelog putovanja, jamčevinu, organizaciju i provedbu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:ulaznice za objekte koji  bi se dodatno na terenu željelo posjetiti, sve što nije navedeno pod uključuje.

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putno – zdravstveno osiguranje.

 

Za sva pitanja javiti se župniku!


Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10