ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

USKRSNA ČESTITKA NAŠE SESTRE JOSIPE ŠPRAJC IZ KAMERUNA

 

Poštovani vlč. Ivica i župljani!

 

Molimo za vas i svima vama želimo „STVARNU“ prisutnost Uskrslog Gospodina.

Prošli petak bila sam s djecom vrtića u crkvi i molili smo krizni put kao i svaki tjedan u korizmi. Nekako smo se dogovorili da gospoda koja daje Isusu rubac – 6 postaja – nije Isusova baka nego da se ona zove Veronika, prošli ostatak kriznog puta. Deveta postaja – „Isus je stvarno, stvarno pao pod težinom kriza!“govori mali Jean i pokazuje Isusa koji lezi na zemlji– kod prva dva pada on je posrnuo ali ovdje vise ne može. Ponovno i ponovno su se zajedno sa ljudima čudili čudu Isusovog uskrsnuća gledajući u prazan grob – velika slika na zidu.

„Gospodine Isuse daj da Parfaite nade dobrog doktora koji će mu pomoći!“ –molitva za malog  prijatelja koji je otišao u glavni grad na pretrage, izmolili su vjerovanje, molitvu Oče nas, pozdravili Isusa u tabernakulu i krenuli natrag u vrtić. Dilane je na polovici crkve stao i pitao:“Zašto ja ne mogu vidjeti Isusa kao tebe?“ Sjeli smo na klupu i Rosita mu ponavlja sve sto smo molili kod kriznog puta, kako je Isus trpio, umro, uskrsnuo treći dan i uzašao na nebo. Sada je s nama uvijek u našem srcu po danu i po noći... No on se s tim ne zadovoljava:“Ja želim vidjeti Isusa sada, sada ovdje!“ Ponovila sam mu da je Isus s nama uvijek: kod igre, u vrtiću i kod kuće...Dilane je tad rekao:“Pomakni se malo“ – pogurnuo me na stranu napravio mjesto za još jednu osobu i veselo rekao – „Isuse, sjedni tu pokraj mene!“ lupkajući rukom po klupi pokazujući na prazno mjesto. No on ima još koje pitanje:“ Je li tako? Moja velika sestra mi je rekla da ću ako podijelim svoju užinu s prijateljem koji nema ništa doći u nebo kada umrem kao moja baka i biti zauvijek s Isusom. Zar je to zbilja istina?“ Njegova sestra ima svega 8 godina i ona je „velika“. Oni zajedno dolaze u crkvu. „Svakako, svi ćemo biti s USKRSLIM GOSPODINOM.“

Da molimo da Uskrsli Isus sjedne do nas i bude prisutan u našem životu.

Vašim darom platili smo operaciju oba oka i nas DADA sada polako sam pomete svoju sobicu, izađe van na sunce. Sav sretan je rekao sestrama:“Znate otkako mogu opet vidjeti mnogi me dođu pozdraviti i sa mnom malo popričati!“

Jardel je nakon operacije bruha potpuno novo dijete, trci igra se i stalno je u pokretu.

Neka vas i sve drage župljane Uskrsli Gospodin blagoslovi i čuva

 

zahvalna s. Josipa Šprajc iz Kameruna

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 104