ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

OBAVJESTI ZA NAŠE GODIŠNJE HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 06.07.2014.

 • U 5.00. AUTOBUSI ĆE PO UOBIČAJNIM MJESTIMA KUPITI ŽUPLJANE PO SELIMA, A U 6.00 POLAZAK ISPRED CRKVE, TE KREĆEMO PUT MARIJE BISTRICE
 • DOLASKOM NA MARIJU BISTRICU ŽUPA SV. JURAJ NA BREGU NAĆI ĆE SE KOD KIPA IVANA PAVLA II NA PROSTORU CRKVE NA OTVORENOM, TE BI FORMIRALI PROCESIJU I OBAVILI ULAZNU PROCESIJU KAO ŽUPA (OTPRILIKE NEGDJE OKO 7.30-8.00.)
 • NAKON TOGA IMATE MOGUĆNOST PRISTUPITI POJEDINAČNOJ SV. ISPOVJEDI
 • U 9.30. ZAJEDNIČKI KRIŽNI PUT SVIH HODOČASNIKA PRISTIGLIH NA MARIJU BISTRICU
 • 11.00. SREDIŠNJA MISA U CRKVI NA OTVORENOM, MISU PREDVODI MONS. JOSIP MRZLJAK-VARAŽDINSKI BISKUP
 • 15.30. OPROŠTAJNA PROCESIJA NAŠE ŽUPE, NAĆI ĆEMO SE KOD GLAVNOG ULAZA, TJ. LIJEVO KOD DRVENOG KIPA SVETACA I MUČENIKA HRV. NARODA, FORMIRAMO PROCESIJU I NAKON TOGA ULAZIMO NA OPROŠTAJNU PROCESIJU U BAZILIKU
 • NAKON TOGA ODLAZIMO DO NAŠIH AUTOBUSA I PUT PREMA REMETINCU I NAKON TOGA SV. JURJU

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

 • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

 • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

 • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

 • An Image Slideshow

Laudato TV

 • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11