ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Svaki član župne zajednice ima pravo na vjerske usluge kao što su: krštenje, ispovijed, svetu misu, sprovod, vjenčanje, vjersku pouku djece i ostale vjerske usluge; a isto tako ima  obvezu da redovito javno svjedoči vjeru i da prema svojim mogućnostima materijalno doprinosi za župnu zajednicu.

Da bi župna zajednica mogla duhovno rasti i napredovati, potrebna su joj i financijska sredstva. Za crkvu, za njezine potrebe i njezinog svećenika dužni su se brinuti i njezini vjernici. Za potrebe župne zajednice, svaka obitelj doprinosi svoj godišnji dar. Taj obiteljski dar može se uplatiti odjednom ili u više navrata tijekom godine. Ova sredstva potrebna su za pokriće tekućih potreba župne zajednice, za dovršetak i obnovu župnih objekata kao i za doprinose biskupiji i sjemeništu.

Zbog toga imamo OBITELJSKU KNJIŽICU koju bi trebala imati svaka obitelj (nove obitelji obiteljsku knjižicu i prijavu mogu izvršiti u župnom uredu). U OBITELJSKU KNJIŽICU se bilježi godišnji doprinos pojedine obitelji za župu. Kod svakog podmirivanja troškova potrebno je sa sobom ponijeti obiteljsku knjižicu u župni ured ili crkvu. Stoga se, dragi župljani i ljudi dobre volje pouzdajemo u Vašu dobrotu, te vjerujemo i nadamo se, da ćete imati razumijevanja, i darežljivo srce i ruku, kako bi župna zajednica mogla u punom smislu duhovno živjeti za opće dobro svih nas.

Dragi župljani!
Svatko neka dade kako je
Srcem odlučio, a ne sa žalošću i na silu, jer
„Bog ljubi vesela darivatelja“.
A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim
darom, da u svemu svagda imate svega dovoljno
za se i izobilno za svako dobro djelo.
(2 Kor 9, 7-8)

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow