ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

HODOČAŠĆE ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU - BAČKA

SOMBOR – SUBOTICA – STARI ŽEDNIK – ČANTAVIR – TAVANKUT BAJA – PEČUH – KAPOŠVAR


PUTOVATI I OTKRIVATI POVIJEST, UČITI IZ NJE I NAĆI SMISAO ŽIVOTA...

Bačka...

Na zapadu i jugu omeđuje je Dunav,  na istoku Tisa. Kroz povijest je bila u različitim kraljevstvima, carstvima, državama, a danas se većim djelom nalazi u Vojvodini, u državi Srbiji, a manjim djelom u Mađarskoj. U nekim djelovima Bačke, kroz povijest,  Hrvati su bili većina, a danas, iako ih još ima, svedeni su na manjinu.  Nakon II. svjetskog rata došlo je do prekrajanja granica, na štetu Hrvata.

Prekrasna ravnica Bačke, nazvana je po povijesnom središtu Baču i svjedok je burne povijesti naroda koji su ovdje živjeli i prošli, ratova, uspona i padova. Ova bogata, plodna zemlja, uz veliko bogatstvo koje je darovala onima koji su u njoj živjeli, hranila ih je i suzama. Baš poput života, ispunjenog ljepotom i pjesmom, ali i suzama.

 

1. DAN: 28.8.  Sveti Juraj na Bregu– Sombor - Subotica

Polazak ispred crkve u 5,00. Vožnja podravskom magistralom u smjeru Sombora. Po  Po dolasku u Sombor razgled glavne ulice i trga, gradske vijećnice – Županije sa slikom od 40 m2 te crkve Presvetog Trojstva, prekrasne franjevačke, barokne crkve te samostana Gospe Karmelske i karmeličanske crkve Svetog Stjepana kralja. Sveta misa. Pauza. Nastavak putovanja do Subotice.  Razgled Subotice: katedrala – bazilika Svete Terezije Avilske, franjevački samostan i crkva Sv. Mihovila. Šetnja gradskom jezgrom, gdje se nalazi i lijepa zgrada gradske vijećnice. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2.DAN: 29.8. Subotica – Stari Žednik - Čantavir

Doručak.  Vožnja do obližnjeg Starog Žednika. Posjet i razgled župne crkve Svetog Marka evanđelista. Sveta misa.. Nastavljamo prema Čantaviru. Posjet župne crkve Svetog Antuna Padovanskoga.  Razgled. Vožnja do Tavankuta – hrvatskog mjesta u Bačkoj, posebno poznatog po izradi predmeta od slame. Galerija slika od slame. Nakon razgleda smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: 30.8. Subotica – Baja - Pečuh

Doručak. Vožnja do Mađarskog grada po imenu Baja  koji se također nalazi u Bačkoj, ali unutar Mađarske države. U tom gradu još u 18. stoljeću Hrvati su bili većina, a danas je situacija jako promijenjena . Razgled povijesnog središta: gradska vijećnica, katedrala i sveta misa. Nastavak vožnje do Pečuha. Razgled Pečuha: središnji gradski trg Istvana Szechenyija sa gradskom vijećnicom,   Katedrala Svetog Bertalana, toranj Barbakan iz 15. stoljeća. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4 DAN:31.08. Pečuh – Kapošvar – Sveti Juraj na Bregu

Doručak. Nastavak vožnje do Kapošvara. Razgled grada poznatog kao grada na 7 brežuljaka poput Rima. Poznat je također po lijepom zabavnom parku. Razgled katedrale Blažene Djevice Marije i glavnog trga. Slobodno vrijeme.  Nastavak vožnje prema domovini Hrvatskoj.

 

Cijena: 1550kn

Nadoplata za  jednokrevetnu sobu 400 kn.

Program je izrađen na bazi 40 putnika

Cijena uključuje:prijevoz  kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, smještaj u kvalitetnim hotelima u Subotici ili okolici 2 polupansiona(noćenje, doručak, večera), te 1 polupansion u Pečuhu ili okolici, stručnog pratitelja tijekom putovanja, ulaznice za Županiju u Somboru, Tavankut, sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija i vodstvo, jamčevina.

 

Cijena ne uključuje: dodatne sadržaje ili eventualne ulaznice koje nisu navedene pod uključuje.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 104