ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna kateheza firmanici 8 a i b, u crkvi srijeda u 13.45., prvopričesnici subota 9.30. 3 a, 3 b i c u 10.15. Pastoralni centar, Roditeljski sastanak firmanika poslije poldanje mise 24.10. u crkvi +++

Draga djeco i roditelji!

U želji da što veći broj djece sudjeluje pjevanjem u misnim slavljima, pozivam svu djecu, koja imaju lijepi glas i volju za pjevanje,  od petog do osmog razreda osnovne škole i polaznike srednje škole, da se pridruže dječjem zboru naše župe.

Probe su svake subote u 9 sati u zborskoj pjevačnici, zgrada Općine Sv. Juraj na Bregu.

 

S radošću vas očekujem.

 

Kantor:

Milovan Horvat

 

Više...

Više...

Poštovani župljani, dragi hodočasnici, sestre i braćo u Kristu!

Radostan sam što Vas mogu pozvati i ove godine na Marijansko proštenje: " K Majci Božjoj Lauretanskoj" u Sv. Juraj na Bregu, a gdje već gotovo tri stoljeća hodočaste vjernici iz Međimurja, Zagorja, Podravine i Prekmuja.

Ispunimo svoj zavjet Najvjernijoj odvjetnici Hrvata!

Radosno Vas očekujemo, dobro nam došli!

vlč. Ivica Puškadija, župnik

 

Više...

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU-OPATIJA – ISTARSKE  TOPLICE, petak, 2.07.

 

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju  u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Istre s pauzama na putu. Po dolasku u Opatiju slijedi razgled i sveta misa. Pauza za šetnju, kavu i kupanje. Nastavak putovanja do Istarskih Toplica. Smještaj u hotel. Večera.  Noćenje.

Više...

OBAVIJEST RODITELJIMA FIRMANIKA I PRVOPRIČESNIKA
ZA ODRŽAVANJE ŽUPNE KATEHEZE

Zbog  bolje epidemiološke situacije u našoj Domovini, donosim Vam izmijenjeni i dopunjeni raspored za naše firmanike i prvopričesnike:

Župna kateheza firmanika održava se svake subote u župnoj crkvi:

=> 8a 7:20 – 8:30 sati

=> 8b 8:45 -  9:30 sati

Svaki tjedan firmanici mijenjaju termine:
=> u subotu,  15. 05. 2021. g., u 7:20 sati dolaze vjeroučenici iz 8a
=> u subotu, 22. 05. 2021. g. u 7:20 sati dolaze vjeroučenici iz 8b
i tako naizmjence iz tjedna u tjedan
---------------------------

Župna kateheza prvopričesnika održava se svake subote u  župnoj dvorani:

=> 3a  9:30 -  10:15

=> 3b 10:15 - 11:00

=> 3c 11:00 - 11:45

Radujemo se zajedničkim susretima na župnoj katehezi!Dobro došli!

Vaš župnik Ivica

Sveto Trodnevlje muke i smrti Spasiteljeve

VELIKI ČETVRTAK Sveta misa Večere Gospodnje  u 18.00.

Jedan od najvećih dana u liturgijskoj godini. Dan kad je Isus ustanovio presvetu Euharistiju i svečenićki red. Ali i najstrašnija noć u povijesti čovječanstva kad je čovjek prodao Boga, prijatelj izdao prijatelja za novac. To slavlje svete mise ima vidna dva dijela. Prvi dio svečani, kad se sjećamo ustanove presvete Euharistije i nakon slave (zvona svečano zvone ,do završetka Slave). A onda počinje tuga (zvona više ne zvone do uskrsne Slave). Svaki vjernik koji imalo razmišlja, te bi večeri trebao biti potresen do dna duše. Koliku je Bog pokazao ljubav prema ljudima, a kako su mu ljudi uzvratili. Tragedija Velikog četvrtka se i danas ponavlja. Nakon mise slijedi pohrana Svetotajstva. Crkva preporuča svečano klanjanje, tzv. „Getsemansku uru“

VELIKI PETAK MUKE I SMRTI SPASITELJEVE post i nemrs

Obredi muke i smrti Isusove  u 17.00

Na Veliki petak  Crkva nikada nije slavila svetu misu, jer je toga dana Isus umro na križu. Obavljala se služba riječi, koja je započinjala prostracijom svećenika (lijeganjem na zemlju) kao znakom potpune poniznosti pred Bogom. Na Veliki petak se čita evanđelje muke Isusove po Ivanu, iz poštovanja prema učeniku koji je jedini bio pod križem. Nakon čitanja evanđelja i propovijedi slijede Velike molitve (na način kako se u prvoj Crkvi molilo).

Crkva na taj dan moli Gospodina za sve ljude. Nakon molitava ide najsvečaniji i ganutljiviji dio - otkrivanje i klanjanje svetom križu. Uobičajena milostinja toga dana ide za crkvu Božjega groba u Jeruzalemu. I na koncu slijedi sveta pričest s hostijama posvećenima na jučerašnjoj misi. To je službeni liturgijski dio obreda Velikog petka.

Više...

Više...

 

Više...

Ovom zbirkom željeli smo sačuvati višeglasno pjevanje zastupljeno u župi i općini Sveti Juraj na Bregu te ostaviti mlađim generacijama u nasljeđe.

Smatramo da je pozamašan glazbeni opus voditelja Zbora Milovana Horvata bio i jest vrijedan da bude sabran na jednom mjestu i objavljen u obliku zbirke. Ova zbirka svjedoči o tradiciji četveroglasnog i višeglasnog zborskog pjevanja u našem kraju za čije je očuvanje itekako zaslužna glazbena obitelj Horvat.

Više...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6