ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U subotu 28.rujna 2019. u crkvi Sv. Jurja mučenika u Župi Sveti Juraj na Bregu u Lopatincu održan je koncert Vokalnog ansambla Kristus Konungens iz Švedske, unutar 49. Varaždinskih  baroknih večeri. Ove godine posebno smo sjetili naše gore lista akadamika pijanista Jurice Muraya koji je živo u Vučetincu, a ove godine navršilo se dvadeseta godišnja od smrti, te je u ovoj župi ova godina proglašena njemu u čast i u zahvalu za dobra koja je činio za ovu župu.

 

 

U prepunoj crkvi zaljubljenici u klasičnu glazbu u jednosatnom programu mogli su uživati u izvedbi djela Aleksandro Scarlatti, Claudio Casciolini, Gregorio Allegri, Antonio Lotti, Ricchard Dering, Avro Part, James MacMillan, Alekasander Lestrange, Knut Nystedt i Johan Sebastian Bach uz dirigentsku palicu Samuela Eriksona.

Dugotrajnim pljeskom publika je potvrdila da se radio o izvrsnom održanom koncertu. Na kraju koncerta kao iznanađenje zbor je otpjevao međimursku narodnu pjesmu Vehni vehni fijolica, te su svi okupljeni sa dugotrajnim pljeskom zahvalili izvođaćima. U ime Župe i Općine načelnik i župnik predali su poklone kao znak zahvale svim pjevačima, dirigentu i vlč. Mladenu Vuku koji je voditelj Katoličke Misije u Švedskoj kao organizator dolaska samog zbora,a kao trajan spomen na prvi dolazak u Hrvatsku i u malo Međimuje Vokalnog ansambla Kristus Konungens.

Župnik je rekao nakraju:" Do iduće godine na istom mjestu na  jubilarnim 50.Varaždiskim baroknim večerima u Sv. Jurju na Bregu"

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow