ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Poštovani roditelji firmanika ove nedjelje 31.05. imat ćemo roditeljski sastanak nakon mise u 7.30. u crkvi +++ Župni vjerunauk firmanika subota 30.05. u 7.30. i prvopričesnika u 9.00. u crkvi+++

 

Na blagdan Sv. Jurja, u utorak 23. travnja 2019. godine, naša je župa proslavila župnog patrona i našeg nebeskog zaštitnika sv. Jurja mučenika. Središnje je misno slavlje predvodio mladomisnik i kapelan Župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici i naš bivši bogoslov i đakon vlč. Miro Denac uz suslavlje svećenika našeg dekanata. Na euharistijskom se slavlju okupilo mnoštvo vjernika i hodočasnika koji su dali slavu Bogu.

 

 

U svojoj je homiliji vlč. Denac govorio o životu i djelu sv. Jurja koji bi nam svima trebao poslužiti kao pravi primjer kako poći za Uskrslim Gospodinom Isusom Kristom. Sveti se Juraj nije predavao i svojim je životom pokazao kako dobro uvijek pobjeđuje u borbi protiv svakog zla i nepravde, stoga mu nije bilo teško ni život dati za Boga i kršćansku vjeru. Uz čvrstu vjeru, molitvu i ljubav prema Gospodinu i braći ljudima i mi slijedimo put svog župnog patrona. Na kraju mise župnik vlč. Ivica Puškadija zahvalio je Trojedinom Bogu, sv. Jurju i Majci Božjoj Lauretanskoj kao i vlč. Miri Dencu, vlč. Ivanu Hercegu, umirovljenim svećenicima preč. Ivanu Kozjaku, vlč. Ivanu Novaku, vlč. Josipu Horvatu, mons. Leonardu Logožaru te ostalim svećenicima i vjernicima što je euharistijsko slavlje proteklo u radosti, a također je čestitao imendan gospodinu Jurju Levačiću i svima koji nose ime našeg nebeskog zaštitnika. Tom prilikom  župnik je predao poklon slavljenicima Juraju i Mariji Medved, koji su se upravo na ovaj dan vječali prije  50. godina, te su isti  proslavili euharistiju u čast Majci Božjoj Lauretanskoj. Nakon završnog blagoslova vlč. Denca svi nazočni pošli su u ophod oko glavnog oltara uz molitvu i zahvale sv. Jurju.

Istoga dana večernje sate u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića uljepšala je skupina Četiri tenora: Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak svojim glazbenim programom. Mnogobrojna je publika uživala u dvosatnom koncertu i pljeskom nagradila goste koji su izveli dvadesetak pjesama i proljetnu večer svima učinili nezaboravnom. Uz mediteranski ugođaj i skladbe koje govore o moru i ljubavi radost s euharistijskog slavlja proširila se i na koncertu, a Četiri tenora zaslužuju iskrene pohvale i zahvale za program koji su izveli.

Danijel Kralj

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow