ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Poštovani roditelji firmanika ove nedjelje 31.05. imat ćemo roditeljski sastanak nakon mise u 7.30. u crkvi +++ Župni vjerunauk firmanika subota 30.05. u 7.30. i prvopričesnika u 9.00. u crkvi+++

U subotu 23. ožujka 2019. održana je radionica za učenike drugih razreda naše župe. Na radionici je prisustvovao veliki broj učenika. Voditeljice su bile naše župljanke koje su surađivale sa domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom. Učenici su od papira i drugih materijala izrađivali narcise, cvijetove koji simboliziraju ponovno rođenje koje se povezuje sa nadolazećim najvećim kršćanskim blagdanom, Uskrsom. Uz zabavu, pjesmu i rad vrijeme je brzo prolazilo, a nakon svega bilo je i vremena za okrijepu.

Druga radionica održana je 30. ožujka za učenike prvih razreda Osnovne škole. Izrađivali su se stalci za uskrsna jaja i maslinove grančice. Tema radionice ovoga puta bila je usmjerena na Isusa koji je središte korizme, vazmenoga vremena, a u konačnici i našega kršćanskoga života.

Materijale za radionice i okrijepu osigurao je župnik vlč. Ivica Puškadija. Roditeljima koji su dovezli djecu na radionice od srca zahvaljujemo, kao i voditeljicama koje su odvojile svoje vrijeme, a time su im omogućile  da nešto nauče, da se međusobno druže i upoznaju. Složili smo se svi zajedno da takvih druženja treba biti više!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow