ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

 

 

Zdravstveni djelatnici: " Anđeli čuvari našeg zdravlja"

 

Vjernici i zdravstveni djelatnici molili u crkvi u Lopatincu  za bolesne i za one koji o njima skrbe. Zdravstveni djelatnici Župe Sveti Juraj na Bregu se povodom toga dana okupljaju od 2011. godine. -Njih je na ovome području čak 45-rekla je Spomenka Tomašić, bacc.med. techn. ,jedna od pokretačica ovakvog okupljanja i druženja. Župnik župe Sveti Juraj na Bregu vlč. Ivica Puškadija predvodio je,u ponedjeljak 11. veljače,  misno slavlje u župnoj crkvi u Lopatincu, a  povodom 27. Svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske. U koncelebraciji je bio i vlč.  Josip Horvat, svećenik u miru iz Čakovca. Vlč. Puškadija je  istaknuo kako se ovim zajedničkim okupljanjem, a osobito kroz svetu misu, jednoglasno i jasno priziva u svijest duhovna dimenzija bolesti, uz sve druge koje ona ima. U homiliji su okupljeni čuli  kako je Svjetski dan bolesnika ustanovio sveti papa Ivan Pavao II. baš na blagdan Gospe Lurdske kako bi se po čitavom svijetu na taj dan posebno molilo za bolesnike, liječnike i medicinsko osoblje, ali i za obitelji bolesnika koje često trpe i nose veliki križ.

 

 

Na misnom slavlju bilo je 20 -tak zdravstvenih djelatnika u čiji ime ih je pozdravila Ljiljana Kralj, bacc.med. techn. Pročitana su njihova razmišljanja o ljudskom životu i vrijednostima koje uvijek označavaju veličinu osobe,  a to su jednostavnost, ljubav i osjećaj za bližnjega. Velečasni Dario je u prigodnoj propovjedi sve zdravstvene djelatnike nazvao Anđelima čuvarima našeg zdravlja. 'Svi smo stoga u duhu Evanđelja pozvani biti na pomoć svim bolesnicima s kojima smo na neki način povezani kao pojedinci, ali i kao župne zajednice. Posebno se zato vjernicima preporučuje da toga dana ne zaborave one koji su u svojoj bolesti osamljeni, nego da za njih molimo, da ih obiđemo i na druge načine pokažemo svoje suosjećanje. Toga se dana prisjećamo i važnosti dostojne medicinske pomoći kao i svih onih koji su svoj život posvetili brinući se za bolesnike', posebno je istaknuto u homiliji.

Na misnom slavlju su svećenici podijelili bolesničko pomazanje, a potom su okupljeni imali mogućnosti  izmjeriti krvni tlak, poslušati zdravstvene savjete pa su tako na ugodan i koristan način obilježiti Svjetski dan bolesnika koji je završio  uz domaćinstvo župnika Ivice  u župnome dvoru uz kolače u ugodnom druženju.

 

G. G.

FOTO:

G.G.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow