ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U nedjelju 10. srpnja u župnoj crkvi Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu, u zajedništvu sa svećenicima gornjomeđimurskog dekanata na čelu sa mons. Leonardom Logožarom, župnikom iz Štrigove, te provincijalom o. Jurom Šarčevićem  u zajedništvu sa svojom braćom kapucinima, naš domaći sin o.Zlatko Šafarić proslovio je svoju zlatnu misu. U koncelebraciji su bili prisutni vlč. Stjepan Šprajc, domaći sin župnik u Dubravi kod Vrbovca, te umirovljeni dugogodišnji župnik preč. Ivan Kozjak.

Prije samog početka misnog slavlja domaći župnik vlč. Puškadija uputio je dobrodošlicu svim vjernicima koji su došli iz svih strana od juga, pa do istoka i zapada do sjevera drage nam Domovine, kao i mnoge iz drugih zemalja svijeta. Posebno je pozdravio braću i sestre našeg zlatomisnika, kao i svu rodbinu Šafarić. Na kraju pozdrav je upućen i svečaru zlatomisniku o. Zlatku uz pljesak dobrodošlice svih okupljenih započelo je euharistijsko slavlje.

Misno slavlje je bilo zahvala Bogu za sva primljena dobročinstva našeg zlatomisnika kroz 50 ljeta. U homilji o. provincijal istaknuo je požrtvovni rad zlatomisnika o. Zlatka koji je uvijek vedar i nasmijan, te svojom jednostavnošću mnoge doveo k Bogu. Oslikao je lik svećenika istaknuvši kako je potreban od rođenja do konca života svakog vjernika. Posebno je istaknuo zadaću molitve vjernika  za sve svećenike koji su se odazvali biti služitelji Kristovih otajstava. Sv. Ivan Pavao II rekao je da: “Molitva stvara svećenika, a svećenik se stvara molitvom“. Molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju da bude uvijek onih koji će se odazvati izbliza slijediti Gospodina, naših spremnih i hrabrih  obitelji koje će darovati Bogu  svoju djecu, a to je zadaća Crkve i vjernika.

Na samom završetku uslijedile su čestitke zlatoomisniku. Župnik vlč. Puškadija pročitao je pjesmicu zlatomisniku Izidora Poljaka, te pročitao osvrt tadašnjeg župnika vlč. Mirka Gojnika na mladoj misi o. Zlatka Šafarića. Potom je predao dar sliku čudotvorne Gospe Lauretanske i košaru domaćih međimurskih proizvoda kao uspomena i zahvalu svih župljana ove župe zlatomisniku za sve dobro koje je činio za našu župu. Nakon toga domaći sin  vlč. Stjepan Šprajc pročitao je životopis o. Zlatka Šafarića,  njegova pastoralna djelovanja kao župnika, gvardijana i kao nacinalnog ravnatelja za pomorce gdje je i najviše pastoralno djelovao sa ljubavlju  prema mnogim pomorcima. Na kraju pročitane su i čestitke upućene od strane mons. Ivana Devčića- nadbiskupa riječkog, mons. Ivana Milovana- porečko pulskog biskupa u miru, fra. Ivice Petanjeka- krčkog biskupa našem zlatomisniku za njegov požrtvovni rad na Njivi Gospodnjoj kad nisu mogli biti dionicima misnog slavlja u molitvi su zajedno s nama. Pročitao je čestitke  fra. Ivan Sršan- zlatomisnik koji pastoralno djeluje u župi Cernik kod Nove Gradiške.

 

Nakon završnog blagoslova muška vokalna skupina župnog zbora otpjevala je „Međimurje kak si lepo zeleno“ po želji zlatoomisnika, te marijansku himnu na čast Gospi Lauretanskoj „O Marijo majko naša“. Da bi ostao trag svi prisutni svećenici, zlatomisnik, te sestre redovnice iz ove župe napravili su zajedničku fotografiju ispred oltara.

Naka Bog i nebeska Majka Marija požive našeg dragog zlatomisnika u zdravlju i veselju još mnoga ljeta!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12