ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Danas, 31. siječnja na nedjeljnjim misama u župnoj crkvi Sv. Jurja u Lopatincu, svim prisutnima župljanima naša župljanka i misionarka s. Josipa Šprajc zahvalila se na molitvama kao i na novčanim darovima koje smo kao župna zajednica zajedno skupljali kroz ove godine  za djecu Afrike. U svojoj zahvali  s. Josipa prisjetila se je svoga odlaska prije trinaest godina, zahvalivši se i dugogodišnjem župniku preč. Ivanu Kozjaku, kao i sadašnjem župniku vlč. Ivici Puškadiji, na djelotvornoj brizi za brata u potrebi.

Ukratko, ispričala nam je svoje iskustvo kao je bilo lijepo raditi i svojim životom posvjedočiti Kristovu ljubav onima kojima je bila poslana. Posebice sestra je istaknula kako je bilo dana kad nije bilo ni jednog obroka za djecu, ni za nikog od njih, kako su ta djeca Božje čudo što su sve preživjeli boreći se sa raznim bolestima, siromaštvom, bore se svakodnevno da bi živjela u doslovnom smislu riječi, primili naobrazbu i upoznali Isusa Krista.

 

Župnik Puškadija nakon riječi koje je uputila s. Josipa predao je pretisak darovnice Nikole Zrinskog Sigetskog, u ovoj godini, koja je u našoj župi proglašena godinom Nikole Zrinskog Sigetskog. 2016. godine spominjemo se 450 godina od tragične smrti Sigetskog junaka, koji je bio dobročinitelj i naše župe, ostavivši nam povelju koja se dana čuva u Biskupijskom arhivu u Varaždinu.

Time je župnik u ime svih župljana istaknuo kako naša župa ovo priznanje dodjeljuje zaslužnim ljudima, institucijama, a danas i misionarki s. Josipi Šprajc koja je pronjela ime naše župe u dalekoj Africi, te na humanosti koju je potvrdila svojim radom i svjedočenjem Kristova imena, stoga zaslužuje primiti ovo značajno priznanje. S. Josipa Šprajc svoje redovničko poslanje nastavlja dalje u Hrvatskoj, gdje će biti poslana od strane svojih poglavara. Radost susreta sa s. Josipom, naša školska djeca okrunila su zajedničkom fotografijom pred oltarom.

Neka naša  čudotvorna Gospa Lauretanska bude zaštitnica  i posrednica milosti našoj s. Josipi i svima nama župljanima.

Dao Bog da bude spremnih mladića i djevojaka koji će se odazvati poći izbliza slijediti Gospodina, poput obitelji Šprajc Stjepana i Katarine iz koje je potekla i naša sestra Josipa,  koji su Crkvi darovali dvije kćeri u red bosonogih sestra Karmeličanki s. Josipa i s. Barbara, te sina svećenika vlč. Stjepana Šprajca.

 

p.s. Objavljujemo i pismo zahvale s. Josipe Šprajc

 

Pismo s. Josipe Šprajc na povratku u domovinu iz Misija

 

Dobrom Bogu velika zahvalnost za sve dobivene milosti, a našim dragim župnicima: prečasnom Ivanu Kozjak i vlč. Ivici Puškadiji, te svima vama dragi župljani hvala za sve molitve, žrtve i ljubav kroz proteklih 13 godina mog boravka u lijepoj Africi. Pet godina – od 2002. do 2007. u Nigeriji, te od 2007. do ove 2016. u Kamerunu.

Svojom ste ljubavlju pratili sav naš hod u tim zemljama i za sve to vam svi iz naših misija kažu: „Hvala!“ Siromasi, bolesnici i djeca svojim velikim osmijehom poručuju to na mnoštvu jezika koji su tu zastupljeni, te sa svoja dva službena jezika – engleski i francuski.

Na blagdan Sveta Tri Kralja vratila sam se za stalno u domovinu. Naša je zajednica Bogu hvala brojčano porasla i sestre će sad uz Božju pomoć nastaviti misiju.

Kako se nevolje rata sve više šire po cijeloj Africi, molim vas, molite za MIR na cijelom svijetu.

 

Za sve zahvalne sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova

s. Josipa Šprajc

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 168