ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Uz blagdan Krštenja Gospodinovog

Evanđelje:Lk 3,15–16.21–22

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

Narod bijaše u iščekivanju i svi se u srcu pitahu o Ivanu nije li on možda Krist. Zato im Ivan svima reče: »Ja vas, istina, vodom krstim. Ali dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.« Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: Ti si Sin moj, ljubljeni! U tebi mi sva milina! Riječ Gospodnja

Ti si Sin moj ljubljeni

“Narod bijaše u iščekivanju”…kaže nam današnji ulomak evanđelja. Nisu li uvijek i danas ljudi u iščekivanju. Uvijek živimo u nadi koja nas vodi ostvarenju… Izraelski je narod mislio na Mesiju, njega je očekivao. Očekivao je Pomazanika Božjeg, Spasitelja od svega “ropstva” koje čovjeka iz dana u dan pritišće, plaši, čini depresivnim, iscrpljuje. Čovjek je do smrti “gladan” istinskog života i čeka nekoga tko će mu pomoći da se pridigne, živi istinski.

Tko će čovjeku pomoći ako ne Bog? Nije li se On objavio kao Otac koji stvara i uzdržava? Nije li njegov Duh – Dah već u počecima ”lebdio nad vodama”? Nije li on darovao ”dušu svoje duše”, srce svoga srca, svoga ljubljenog Sina za čovjeka? Da, on se, kao što kaže današnji psalam brine za hranu svakog stvorenja ”i sva ova bića čekaju da im dadeš hranu na vrijeme”, on se brine na poseban način za čovjeka, koji po krštenju postaje ”novi čovjek” ,”Kristov”.

U Isusu Kristu, čije krštenje danas slavimo, i mi smo ”sinovi i kćeri Očeve”. Kao što je po Duhu kroz otvoreno nebo glasom zaorio:”Ti si Sin moj ljubljeni!”, tako i nad svakim čovjekom kliće:”Ti si moje ljubljeno dijete, moja radost, ljubim te.” Ako ovo povjeruješ, ako zaista postaneš svjestan koliko te Otac ljubi, poput paučine će se raspršiti tvoje brige, nemiri i strahove. Osjetit ćeš slobodu i ljepotu života na svojoj koži. To ti želim danas, dragi čitatelju…

Mijo Rak

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow