ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

1. DAN, utorak, 18.08.,  PLEHAN - KRALJEVA SUTJESKA - SARAJEVO

Polazak ispred crkve Sv. Jurja na Bregu u 04,00 sati. Vožnja autocestom prema Slavonskom Brodu i Bosni i Hercegovini. Posjet poznatog franjevačkog samostana Plehan, simbola hrvatske prisutnosti, stradanja i nade. Razgled. Sveta misa. Nastavak putovanja prema Kraljevoj Sutjeski, nekada kraljevskoj prijestolnici. Susret s braćom franjevcima i razgled samostana bogate povijesti i kulture. Vožnja do Sarajeva. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. DAN, srijeda, 19.08., SARAJEVO

Doručak. Odlazak na Vrelo  Bosne. U prekrasnoj prirodi razgled i vrijeme za kavu. Produžujemo do centra Sarajeva. Šetnja Baščaršijom pored Gazi Husrev  begove džamije do katedrale. Razgled katedrale Srca Isusova. Posjet samostana sestara Družbe Kćeri Božje ljubavi (Drinske mučenice). Slobodno vrijeme za predah i nešto pojesti. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

 

3. DAN, četvrtak, 20.08., SARAJEVO - MOSTAR - MEĐUGORJE

Doručak. Odlazak iz Sarajeva prema Mostaru. Posjet franjevačkom samostanu i crkvi u Mostaru. Šetnja poznatim Starim mostom. Slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja prema Međugorju. Po dolasku odlazak na Podbrdo. Smještaj u pansion. Večera. Noćenje.

 

4. DAN, petak, 21.08., MEĐUGORJE

Doručak. Cjelodnevni boravak u Međugorju i prigodni program: odlazak na brdo Križevac. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira, poslijepodnevni duhovni program u svetištu. Sveta misa. Večera. Noćenje.

 

5. DAN, subota, 22.08., MEĐUGORJE - RAMA - JAJCE - BANJA LUKA

Doručak. Sveta misa. Odlazak do Ramskog jezera na kojem se nalazi poznati franjevački samostan. Nastavljamo prema  Jajcu i  razgled prekrasnog  slapa na Plivi. Odlazak do Banja Luke. Kratki razgled Banja Luke. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak doma u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1500,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu 4 zvijezdice (Sarajevo 2 noćenja) i pansion u Međugorju (2 noćenja) u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 polupansiona, sve razglede prema programu, troškove organizacije, provedbe putovanja i paket putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. .

CIJENA NE UKLJUČUJE: Ulaznica na područja Vrela Bosne ( cca 2 eura). Ono što nije navedeno pod uključuje.

Za jednokrevetnu sobu nadoplata 400 kn.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9