ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Već tradicionalno svake godine naš Caritas organizira susret osamdesetgodišnjaka. Tako se i ove subote (15. studeni) dogodio vrlo dojmljiv susret u našoj crkvi. Bio je to susret naših staraca međusobno, ali i susret s Gospodinom preko sakramenata. Prije svete Mise naši su dragi osamdesetgodišnjaci pristupili sv. ispovijedi, nakon čega je uslijedilo klanjanje pred Presvetim. Tako su čista srca i s potpunim predanjem Gospodinu ušli u slavlje svete Mise. U tijeku Mise svi su s posebnom radošću pristupili bolesničkom pomazanju.

U samoj propovijedi  velečasni se s posebnom nježnošću i ljubavlju obratio ovom po mnogo čemu respektabilnom skupu, te naglasio njegovu važnost i neophodnost za duhovni rast i prosperitet same župe. (…“Vaše su molitve posebna dragocjenost za sve nas, cijelu našu župu i šire …“).

Dragocjen je ovaj skup u samoj svojoj biti, dragocjen zbog životne mudrosti koju nosi u sebi.

Bilo je vrlo dojmljivo gledati kako se ovaj skup u kolicima, na štakama, hromi i kljasti… gotovo kao u Isusovo vrijeme, oslanjajući se na svoje Šimune Cirence i djelotvornu ljubav (članice Caritasa) uputio u dvoranu na agape.

I tada ponovno radost susreta s dragim prijateljima… razgovor…smijeh i pjesma.

Hvala dragom Bogu na svakom starcu čije je srce bilo ispunjenu radošću kako bi im svagdanji  križ bio sladak, a breme lako.

 

MM

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15