ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Uoči svetkovine Svih svetih u župi sv. Juraj na Bregu drugu godinu za redom bilo je organizirano molitveno bdijenje: „Noć otvorenih vrata crkve“, ujedno i dekanatski susret mladih.

„Noć otvorenih vrata crkve“ sastojala se od tri dijela: pokorničkog bogoslužja i klanjanja pred Presvetim koje je predvodio župnik vlč. Ivica Puškadija, te euharistijskog slavlja koje je prevodio vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici, a propovijedao je vlč. Tihomir Ciglar, župni vikar u Nedelišću i  dekanatski povjerenik za mlade Gornjomeđimurskog dekanata.

Smisao inicijative jest obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči svetkovina. Odnosno ne se suobličavatiovomu svijetu (ovdje konkretno u slavlju Halloween-akoji je jedan od najkomercijaliziranih poganskih praznika), nego se preobražavati obnavljanjem svoje pameti da možemo razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno. (usp.Rim 12, 2). Ne zato  da bi se protivili sreći, veselju ili zabavi mladih, nego zato da bi skinuli masku sreće, zadovoljstva koje se mladima reklamira i nudi, možda čak i nameće te im pokazati svjedočanstvom vlastitog života Tko je prava Radost, Smisao, Istina; Tko je taj koji ih ljubi i nikada neće odustati od njih.

Mi koji smo prihvatili Isusa Krista kao Onoga koga želimo nasljedovati do kraja. Mi smo vam dužni dati svjedočanstvo svojim životom da se isplati ići „za“ i „s“ Kristom  na putu života. Ne boj te se! Ne bojte se i vi širom otvoriti vrata svoga srca, svoje duše Kristu, kako je to pozivao sv. Ivan Pavao II.

Na kraju zahvala svima koji su svojim sudjelovanjem učinili ovo bdijenje bogatijim, radosnijim i posebnim jer bez vas bilo bi manje duša koje slave Gospodina, a Njegova žeđ je neutažena dok i zadnja duše bude lutala.

„Budite besprijekorni i čisti, djeca Božja neporočna posred poroda izopačena i lukava u kojem svijetlite kao svjetlila u svijetu“ (iz poslanice Filipljanima)

 

vjeroučiteljica

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12