ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U subotu, 27. rujna 2014. naš župni zbor imao je svoj prvi samostalni koncert van granica naše domovine i to u Ljubljani. Idejni začetnik ovog nastupa naših pjevača je bila gospođa Nada Šimunkovič, rodom iz Okruglog Vrha, koja od mladosti živi u Ljubljani i pjeva u zboru ¨SCT¨ Ljubljana, koji je našem zboru i bio domaćin. Spomenuti zbor je gostovao u našoj općini prije dvije godine, kada je bio gost Mjesnog odbora Okrugli Vrh i  naše općine, te je i zapjevao u našoj župnoj crkvi. Tada se rodila ideja o uzvratnom posjetu, koji je i upravo proteklih dana realiziran.

 

 

Pun autobus pjevača u pratnji župnika vlč. Ivice Puškadije zaputio se rano u subotu put Ljubljane, gdje su vrlo srdačno i prijateljski dočekani. Slijedio je razgled centra Ljubljane i starog grada povrh njega. U kapelici u starom gradu pjevači su u podne otpjevali ¨Anđeo Gospodnji¨ i ¨K suncu prosi saka roža¨ čemu su svjedočili i mnogi posjetitelji tog lijepog sunčanog dana.

Koncert je bio zakazan u 18 sati u župnoj dvorani župe Ljubljana  - Podutik. Na njemu je najprije nastupila muška vokalna skupina našeg župnog zbora a onda i čitav zbor sa programom koji je trajao oko sat vremena. Na repertoaru su bile sakralne i svjetovne skladbe na hrvatskom i slovenskom jeziku, koje je zbor vrlo marljivo uvježbavao nekoliko mjeseci pod ravnanjem svog kantora Milovana Horvata. Oba zbora su na kraju koncerta izvela zajedno dvije pjesme i to ¨Mura, Mura globoka si voda ti¨ i ¨Rož, Podjuna, Zila¨ koja je svojevrsna himna tog kraja. Koncert je popraćen dugotrajnim pljeskom i razmjenom poklona s obje strane te uz obećanje da ovo nije posljednji susret ovih dvaju zborova, ali ni župa.  Druženje nakon koncerta je proteklo u dobrom raspoloženju s obje strane, uz pjesmu i ples, te pokoju suzu koja je potekla niz lice onih koji su davno napustili svoj zavičaj, svoje Međimurje, te se otisnuli u svijet ¨trbuhom za kruhom¨. A takvih je u Ljubljani  i Sloveniji puno. Veze koje vežu ova dva naroda, Hrvate i Slovence, su dalekosežne, duboke i neraskidive, no često zaboravljene i stavljene u drugi plan. Na nama je da takve veze obnovimo u kršćanskom duhu i na način na koji to najbolje možemo: pjesmom , gostoprimstvom, lijepom gestom ili riječi...

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43