ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Hodošaće na Mariju Bistricu 03.07.2022. Autobus dolazi po hodočanike putnike u 5.30. Zasadbreg kod kapele, a 6.00. na parkiralištu kod župne crkve, kao i kod Kiša i u Brezju +++

Muška vokalna skupina pjevačkog zbora

Sv. Juraj na Bregu

 

Muška vokalna skupina osnovana je u jesen 2006. godine

s ciljem njegovanja višeglasnog muškog pjevanja.

Zapaženiji nastupi započinju 2007. godine na smotri zborova i

Vokalnih sastava Međimurske županije u Sv. Mariji, te na Božićnom koncertu.

Svojim pjevanje ova skupina uveličava proslave u župi i općini Sv. Juraj na Bregu i rado se odaziva na sve manifestacije humanitarnog karaktera.

Prošlih godina nizala su se razna gostovanja i to u Gornjem Mihaljevcu na Danima lipe i koncertu "Naši za naše", "Žgančevim zapisima" u Vratišincu, svake godine na festivalu Sv. Cecilije u varaždinskoj katedrali. U posljednje dvije godine gostovali su na koncertu u Štrigovi, na otvorenje županijskog susreta Dragovoljaca domovinskog rata u Zasadbregu, a u proljeće 2014. na proslavi 100. obljetnice rođenja pisca Vinka Kosa, 4. Međunarodnom filatelističkom seminaru i posljednje na promociji knjige mladog pjesnika Danijela Kralja u Čakovcu na danima Matice Hrvatske.

11.11.2018. u Sisku je održana 15. državna smotra malih vokalnih sastava Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Na njoj je u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi u konkurenciji od ukupno pet sastava nastupila i muška vokalna skupina i osvojila brončanu plaketu. I sam plasman na ovu smotru je ogroman uspjeh, jer je iz čitave Hrvatske nastupilo samo pet sastava u ovoj kategoriji. Predstavljali su Međimursku županiju, a pravo nastupa su stekli na smotri zborova u Svetoj Mariji.

 

Sastav muške vokalne skupine:

Tenor I: Čurin Antun, Kralj Krunoslav, Mikulan Mladen,

Tenor II: Crnčec Franjo, Čurin Dragutin, Domjanić Franjo, Ivica Puškadija, Radiković Ivica, Horvat Benjamin

Bariton: Petričević Davor, Kocijan Dragutin, Petričević Antun, Fortner Dušan, Horvat Bruno

Bass: Petričević Dragutin, Petričević Kristijan

Milovan Horvat – voditelj

Na samom početku u skupini je pjevao dugogodišnji voditelj mješovitog zbora, sada pokojni Valentin Horvat – Japica, a došavši u novu župu muškoj se skupini pridružio naš novi župnik vlč. Ivica Puškadija.

Probe su svaki utorak u 18.30 sati.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18