ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Božić - dar Božje ljubavi

U tradiciji hrvatskoga naroda blagdan Isusovoga rođenja, Božić, zauzima posebno mjesto. U mnoštvu božićnih običaja i pjesama otkrivamo bogatstvo božićnog otajstva:"Jer dijete nam se rodilo, sin nam je darovan" (Izaija prorok).

Ima li ljepšega dara i veće radosti od božićne radosti koja čovjekovu dušu ispunja spoznajom da nas Bog ljubi, da silazi u naš život donoseći nam spasenje i mir? Slaveći Isusovo rođenje, zapravo slavimo Ljubav koja se utjelovila. Sâm Bog nam se daruje u osobi Isusa. Došao je među nas da bi nam postao blizak i da bi nam pokazao put vječnoga spasenja. Božić je stoga blagdan velike radosti, blagdan ljubavi i pomirenja, blagdan darivanja. Kao što se Bog daruje nama, tako smo i mi pozvani biti dar, biti radost, blagoslov i obogaćenje onima s kojima živimo. To možda skromno izražavamo božićnim poklonima, no u pozadini svakoga darivanja, kad nekoga želimo usrećiti i obradovati, jest ljubav.

Neka i vama, dragi župljani, ovaj Božić bude uistinu dan radosti i mira. Neka vas Isus pohodi u vašim obiteljima i rodi se u skrovitosti vašega srca. Ovom prilikom, zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i pomoći pa tako i dalje očekujem da svi pokažemo kako nam je stalo do zajedničkog dobra. Mi u župi imamo obiteljski godišnji doprinos, koji se unosi u obiteljske knjižice. Hvala onima koji savjesno, i svjesni svoje pripadnosti župi, redovito doprinose svoj dar. Samo zajedno možemo obnavljati i graditi.

I na kraju ovog božićnog pisma, drago mi je što sa svima vama mogu podijeliti radost kao svećenik i župnik u župi sv. Juraj na Bregu, hvala vam na svakoj podršci, te se preporučam u vaše molitve.

Hvala na razumijevanju...

Sretan Božić i blagoslovljenu 2010. godinu želi vam

 

 

Vlč.Ivica Puškadija, župnik!

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4