ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

MAKETA OBNOVLJENE CRKVE

4.6.2008. godina svakom je župljaninu ove župe duboko urezana u srce i sjećanje. Tada se nažalost dogodilo urušenje naše crkve. Krenuli smo u obnovu puni pouzdanja i vjere u božju providnost. I sad se živo sjećamo onih naših ciglica koje smo s toliko ljubavi i vjere ugrađivali u obnavljanje crkve. Pred očima i u srcu neprekidno nam je bila ona siromašna udovica koja je sa svoje dvije lepte zapravo dala sve što je imala-sebe. U takvu ekonomiju ljubavi usudili smo se povjerovati i svi mi, nošeni vjerom našeg mladog tada novog župnika.

Prisjećamo se zato evanđeoske priče o četvorici koji donose pred Isusa uzetog prijatelja. Uzeti je naprosto živio od njihove vjere. I sam povjerovao. Kad ne možeš sam, povjeruješ u vjeru svojeg Šimuna Cirenca. I tada se događa. I ona četvorica poduzimaju sve vjerujući u božju svemoć. Naš je župnik zapravo povjerovao i usudio se poput one četvorice zajedno sa svima nama učiniti sve. I mi smo nošeni njegovom vjerom gledali samo naprijed, gledali za srcem koje smo u ovom veličanstvenom projektu stavili ispred nas samih, te ga tako u čežnji i vjeri slijedili. Bogu hvala što danas možemo reći da se isplatilo vjerovati u ovu na prvi pogled nemoguću misiju. Pred nama je obnovljena crkva u kojoj puni radosti i zahvalnosti slavimo Gospodina.

Pred nama je evo i prekrasna maketa te iste obnovljene crkve koju sada evo, kao i nekad „ciglicu“ nudimo svima koji se žele ugrađivati u daljnju obnovu crkve. Maketa je autentična i vjerodostojna, rad našeg župljanina, g. Trupkovića, i u ove božićne dane koji su obilježeni darivanjem, darujmo ovu maketu sada obnovljene crkve u kojoj je zasigurno i poneka naša „ciglica“.

Maketa je blagoslovljena, a ima li ljepšeg poklona no donijeti dragoj osobi božji blagoslov? Cijena jedne makete je 80  kuna, no prisjetimo se one evanđeoske: „Neka ne zna ljevica što čini desnica.“

Budimo radosni darivatelji ! Hvala !

 

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9