ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

U nedjelju, 28. kolovoza 2022. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu u 9 sati održano svečano euharistijsko slavlje na kojem se predstavio novi župnik, vlč. Danijel Bistrović. Svetu misu predstavljanja župnika uz novog je župnika suslavio preč. Krunoslav Novak, izaslanik varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, koji je u uvodu iskazao svoje veliko zadovoljstvo što župljani Svetog Jurja na Bregu imaju priliku sudjelovati na euharistiji svečanog predstavljanja novog duhovnog pastira za kojega smo uputili molitve Gospodinu dajući tako slavu Bogu.

U ispunjenoj crkvi mnoštvo je vjernika slavilo svetu misu, a preč. Novak u svojoj je homiliji pozvao sve okupljene na molitvu za novog župnika i za nova svećenička zvanja kako bi u Gospodnjem vinogradu uvijek bilo spremnih ljudi koji će Božji poziv s radošću prihvatiti. Vlč. Danijel Bistrović nakon 15-godišnjeg boravka u župi u Ivanovcu s velikom je radošću prihvatio novu župu i župljane iskazavši svoja svećenička obećanja koja je dao tijekom mise ređenja. Novom župniku čestitao je i dobrodošlicu uputio župljanin Danijel Kralj u ime svih župljana Svetog Jurja na Bregu, a potom je svoju zahvalnost na prihvaćanju i podršci iskazao i novoizabrani župnik. Na tom će ga putu pratiti naše molitve i zagovor svih naših svetaca i blaženika i uvjereni smo u odličnu suradnju s novim župnikom, i to na obostranu radost i veselje. Vlč. Danijelu Bistroviću želimo mnogo zdravlja, veselja, Božjeg blagoslova i ustrajnosti u nasljedovanju Isusa Krista i neka ga prati neizmjerna radost koju jedino Bog može dati svima nama.

 

 

Danijel Kralj

Foto: Barbara Vinković

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3