ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Druge nedjelje došašća, 8. prosinca 2019. godine, na poldanjoj svetoj misi predstavili su nam se naši ovogodišnji prvopričesnici njih pedeset i troje. Djeca su svojim usklikom „Evo me!“ potvrdila da su spremna prihvatiti našeg Spasitelja da ih vodi kako bi s radošću mogla primiti Tijelo Kristovo na proslavi svoje prve svete pričesti. Euharistijsko je slavlje proteklo u radosti i veselju, a oplemenili su ga naši budući prvopričesnici svojim sudjelovanjem na misi. Svatko je od njih dao svoj doprinos da euharistija bude svečana i da se iskaže hvala i slava Bogu na ovom velikom danu za djecu koja s velikim veseljem čekaju dan primanja Isusa Krista u svoja srca.

U svojoj homiliji vlč. Ivica Puškadija pozvao je sve vjernike da priprave put Gospodinu, a posebno je ohrabrio kandidate za prvu pričest rekavši da je Gospodin milostiv i da će ih pratiti na njihovu putu kao i njihovi roditelji, kumovi, vjeroučitelji i cijela župna zajednica koja se na euharistiji okupila da slavi Boga i da moli za njih. Poželio je djeci neka im utjehu i nadu pruži čudotvorna Gospa Lauretanska koja je ostala neoštećena nakon urušenja crkve. Lijepo je bilo čuti i osjetiti dječju radost tijekom cijele mise, a mi, koji ih pratimo u molitvama, uzdamo se u Trojedinoga Boga i Bogorodicu Mariju, da će im svaki trenutak došašća, kao i božićnih blagdana, učiniti radosnim da nastave s jednakim veseljem slijediti Isusa kojeg će primiti 10. svibnja sljedeće godine.

Danijel Kralj

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow