ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

ZAGREB, 26. 11. 2019.


Župe Varaždinske biskupije nastavile su dugogodišnju tradiciju prikupljanja darova za bogoslovnu zajednicu u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

U ime Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa vlč. Ivica Cuzjek, prefekt i duhovnik, inače svećenik Varaždinske biskupije, izrazio je najiskreniju zahvalnost svim župama koje su se uključile: Belica, Biškupec, Draškovec, Jalžabet, Kotoriba, Ludbreg, Mačkovec, Mala Subotica, Martijanec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Sveti Juraj na Bregu i Vidovec.


- U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu neizmjerno cijenimo pažnju i susretljivost svih obitelji čiji nas materijalni dar, kao i duhovna podrška, jača u ustrajnosti prema ispunjenju Božjih nauma i nadahnuća koja su nam upravljena, kako pojedinačno, tako i Crkvi kao zajednici vjernika. Zahvalni smo što se mi možemo osloniti na župne zajednice koje su nam darovale dio sebe. Zahvalni smo za svaki žulj koji je priskrbio njihov dar i kaplju znoja koja je zalijevala njihovu dobru volju, za njihovo vrijeme i svaku riječ molitve koju su za nas posvetili, a osobito za zlato njihova srca u kojem je prepoznatljivo neizrecivo Božje milosrđe koje je potaknulo i sv. Bernarda da ispjeva stihove: „Govoriti je uzalud, badava peru sav je trud, tko kuša taj tek pravo zna što znači ljubav Gospodnja“. Preporučamo se i nadalje u molitvenu i materijalnu podršku koja nas hrabri i potiče da svim vjernim dosadašnjim, a unaprijed i budućim novim darivateljima koje ovim putem pozivamo da se pridruže ovom hvalevrijednom običaju, uputimo riječ koja stoluje u našim srcima - najdostojniju riječ - hvala! - istaknuo je vlč. Ivica Cujzek.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow