ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Poštovani roditelji firmanika ove nedjelje 31.05. imat ćemo roditeljski sastanak nakon mise u 7.30. u crkvi +++ Župni vjerunauk firmanika subota 30.05. u 7.30. i prvopričesnika u 9.00. u crkvi+++

U subotu, 9. studenog u Maloj dvorani Gradske sportske dvorane Arena Varaždin, s početkom u 18:30 sati, održat će se humanitarni koncert Snagom ljubavi za djecu u Zajednici Cenacolo.

Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za djecu koja borave u Zajednici Cenacolo, a ujedno se želi senzibilizirati javnost na problem ovisnosti te njene razarajuće posljedice na čitavu obitelj, osobito na djecu koja dolaze iz obitelji sa takvim problemima.

Koncert podržavaju Grad Varaždin, Međimurska županija i Obiteljski centar Varaždinske županije. Cijena ulaznice je 35 kuna. Gosti na koncertu će biti Alessandro i Francesca Gallo iz Italije, članovi Zajednice Cenacolo u Italiji te Ivana i Marija Husar.

Također, u dvorani će biti postavljena i izložba Prijateljstvo – slike iz misija u Meksiku, Peruu, Brazilu, Africi i Argentini. Misije u navedenim zemljama pokrenuli su sami članovi iz Zajednice Cenacolo, u kojima se brinu za napuštenu djecu. Isto tako bit će postavljena i izložba dječjih radova iz bratovštine Sv. Josip Radnik iz Zajednice Cenacolo u Varaždinu.

Zajednica Cenacolo u Hrvatskoj djeluje 22 godine te je sve veći broj ovisnika, čak čitavih obitelji, koje ulaze u program rehabilitacije Zajednice Cenacolo zajedno sa svojom djecom.

Upravo je kuća Sv. Josip Radnik u Varaždinu od 2012. namjenjena takvim potrebama, obiteljima i majkama koje ulaze u Zajednicu zajedno sa svojom djecom. Zajednica Cenacolo kuće namjenjene djeci čiji su roditelji u Zajednici ima već dugi niz godina u Italiji, Međugorju, Španjolskoj, Južnoj Americi, a 2012. takav tip kuće, koja je namijenjena isključivo za obitelji i djecu, otvara se u Varaždinu, ali i u Vrbovcu.

Iz Zajednice Cenacolo ističu da kuća u Varaždinu ima velike poteškoće u opskrbljivanju osnovnih životnih potreba, a budući da u zadnje vrijeme ulazi sve više majki sa djecom, potrebe se srazmjerno tome povećavaju.

- Velike su potrebe za pelenama, dječjom hranom, svakodnevnim svježim voćem i povrćem, slatkim proizvodima, odjećom, knjigama, prijevozom. Na ovaj način, organizacijom humanitarnog koncerta u Zagrebu, Zadru i Varaždinu, prikupljati će se sredstva namijenjena upravo za te potrebe - napomenuli su iz Cenacola.

Ulaznice za koncert Snagom ljubavi za djecu u Zajednici Cenacolo mogu se kupiti u Zajednici, Cehovska 6, te na broju telefona 098 1750 914.

 

Autor članka:
eVaraždin.hr

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow